WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 6 januari 2013

ARANKA WINT VELDLOOP ZOTTEGEM

Na de superleuke maar zware nieuwjaarsreceptie van The Yellow Armada was een toch een beetje afwachten wat het zou worden in Zottegem.  Aranka klaagde over maagpijn en hoofdpijn.  Ook bij Febe zou het afwachten worden, zij had niet alleen last van haar knie maar had zaterdag nog negen uur in de auto gezeten.  Dus vele vraagtekens.

Het parcours te Zottegem was naar goede gewoonte zwaar met vele hellingen.....dus een schitterende omloop.

Febe had de voorbij weken enkele trainingen gemist door verschillende omstandigheden en startte daarom ietwat voorzichtig.  Na driehonderd meter liep ze pas rond de 20ste plaats.  De inhaalrace kon starten.  Halverwege de wedstrijd liep Febe al op de tiende plaats en dan moest ze haar sterke eindspurt nog inzetten.  Op driehonderd meter van de aankomst ging ze vol door en wist zo een mooie vierde plaats binnen te halen.  Alle omstandigheden in acht genomen een mooi resultaat.
Hopelijk zit het de volgende weken een beetje mee zodat ze haar trainingen terug kan afwerken waardoor ze terug naar haar top kan groeien.  De moed niet laten zakken meid want van al die tegenslag word je alleen maar sterker.

Dan was het aan Aranka.  Wie Aranka de laatste weken op training bezig heeft gezien zal af en toe wel eens de wenkbrauwen gefronst hebben, vooral tijdens de zaterdagtrainingen met The Yellow Armada.  Aranka nam onmiddellijk de leiding in de start maar hield zich na honderd meter een beetje in waardoor ze in het bosje verdween op de tweede plaats.  Na een goede vierhonderd meter nam Aranka de leiding over en ging het tempo meteen fors de hoogte in.  Eén voor één moesten ze lossen, behalve Lien Goossens een toppertje uit Roeselare die derde op het PK was en top op het BK.  Een zware tegenstandster dus.  Op elke helling nam Aranka enkele meters maar Lies kwam steeds terug in de afdaling.  En zo bleef het maar verdergaan, tot op de laatste helling waar Aranka twee tanden bijschakelde en naar boven vloog, hier moest Lien vijftien meter toegeven maar in de afdaling maakte ze er onmiddellijk weer vijf goed.  Toen Aranka haar eindspurt plaatste was het game over.  Aranka won schitterend haar wedstrijd met een tien meter voorsprong.  Het meisje op de derde plaats volgde op vijftien seconden.  Een dikke proficiat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten