WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 13 januari 2013

VELDLOOP HAMME: FEBE IS BACK!!!!!

Vandaag starten de meisjes in de zware veldloop van onze moederclub AC Hamme.  Maar niet alleen het parcours zal zwaar zijn, ook de tegenstand.  Want alle toppers uit het Waasland worden aan de start verwacht.

Febe kwam aan de start met heel wat twijfels.  Zottegem was goed maar niet top en de trainingen de laatste weken konden beter.  De start was niet goed, slechts een 20ste plaats na tweehonderd meter.  Maar Febe rukte vrij snel op naar voor.  Nanouk Stevens was onbereikbaar maar de rest was nog mogelijk.  Halverwege liep Febe op een zevende plaats maar de concurentie was niet ver.  Op driehonderd meter van de aankomst ging Febe voluit en wist zo nog een schitterende derde plaats in de wacht te slepen.  Febe is stilaan klaar voor het PK.
Als je ziet wat voor pech Febe de laatst twee maanden heeft gehad en dan deze prestatie, dat kan alleen als je over zeer veel talent beschikt.

De wedstrijd van Aranka had veel weg van een veredeld BK.  Bijna alle meisjes uit de top tien van het BK waren aanwezig, het zou dus bijzonder lastig worden.  Aranka nam de kop in de start maar liep de eerste rond voorzichtig in elfde positie.  Bij het ingaan van de laatste ronde stak ze een tandje bij en wist zo een verdienstelijke achtste plaats binnen te halen.  Eén belangrijke vaststelling is dat de kloof met de absolute top in België gehalveerd werd.  Nog slechts tien seconden scheiden Aranka van de top in België.  Maar zoals we reeds schreven.....we nemen hiervoor alle tijd.  Want haast en spoed zijn zelden goed.
Met dank aan Ingrid voor de foto's


Geen opmerkingen:

Een reactie posten