WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 2 december 2012

OUDENAARDE: ARANKA OP KOMST

Na veel wikken en wegen hebben we deze ochtend besloten om toch deel te nemen aan de wedstrijd te Oudenaarde.  Aranka had de afgelopen dagen nog altijd last van haar virale infectie, maar deze ochtend was het beter.  We gaan dus naar Oudenaarde maar om er niets meer van te maken dan een goede doorgedreven training.  We zien wel wat het wordt.  Je kan trouwens niet meer doen dan je uiterste best.  En bovendien beschouw ik deze periode nog altijd als voorbereiding op wat komt na Nieuwjaar.

Febe is helaas nog altijd out.  Ze traint rustig haar kilometers maar snelheid is voorlopig nog uitgesloten.

De weergoden waren ons allerminst goed gezind.  Regen, wind, koude, sneeuw....teisterden de opwarming van Aranka waardoor haar motivatie tot diep onder het vriespunt was gezakt.  Maar de nodige peptalk deed gelukkig zijn werk.  Daar de tegenstand bijzonder zwaar was, het parcours idem dito en de afstand langer dan anders kreeg Aranka deze keer de opdracht om tijdens de eerste ronde wat op reserve te lopen om dan tijdens de tweede ronde de registers open te trekken.

Aranka startte rustig haar wedstrijd en liep een tijdje rond de 15de plaats midden in een groepje.  Na de eerste ronde liep ze in 13de positie.  Bij het ingaan van de heuvelzone vond Aranka het welletjes en plaatste ze een eerste versnelling, ze verliet de heuvels op de tiende plaats.  Vervolgens werd de tweede versnelling ingezet om een gat van dertig meter dicht te lopen ......en zo op naar plaats acht.  Op driehonderd meter van de aankomst volgde versnelling nummer drie....en werd opnieuw een gat van dertig meter dichtgelopen.  Aranka liep nu achtste maar in het spoor van de nummer zes en zeven.  Op 150m van de aankomst plaatste Aranka haar eindspurt en liep ze heel vlot naar plaats zes.  Aranka werd zo uitstekend zesde...op slechts vier seconden van de vierde en amper één seconde van plaats vijf.  De wedstrijd bleek honderd meter te kort.  6de op 45 deelnemers...een puike prestatie en dat voor de jongste deelneemster.

Conclusie:  Aranka liep niet alleen een sterke maar ook verstandige wedstrijd en toonde voor het eerst een goede lichaamscontrole.  Eén ding is zeker ....we zitten zeer goed op schema.  Proficiat meid, doe zo verder.

Een tevreden coach.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten