WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 25 november 2012

VELDLOOP ZELE

Vandaag staat traditiegetrouw de veldloop te Zele op het programma.  Vaak een zware wedstrijd waar alle toppers aanwezig zijn.  En helaas blijft het ons tegenzitten.  Aranka die op training ijzersterk voor de dag komt heeft sinds zaterdagavond opnieuw af te rekenen met een virale infectie.  Maar ze wil absoluut aan de start komen.  Dus we zien wel wat het straks wordt, maar normaal gezien als je niet honderd procent bent in Zele, wordt het een zware opgave.  Maar soit, we maken er een goede training van.
Wat ons Febe betreft, zou het kunnen dat ze voor lange tijd out is.  Meer hierover later.

De wedstrijd dan, daar Aranka niet honderd procent was kreeg ze duidelijke richtlijnen mee van de coach.  Goed starten maar na honderd meter overschakelen naar een goed en vlot tempo.  Zo gezegd zo gedaan, Aranka startte goed en liet zich na tweehonderd meter rustig meedrijven.  Ze liep de volledige wedstrijd tussen plaats tien en vijftien.  Bij het ingaan van de laatste ronde was ze opgeschoven naar plaats negen en ik moet zeggen het ging vrij vlot.  Maar de laatste vierhonderd meter waren er teveel aan waardoor ze zich in de laatste twee meter liet kloppen voor de tiende plaats.  Aranka werd elfde op 38.  Maar wel vierde van haar jaar want we mogen niet vergeten dat Aranka waarschijnlijk de jongste van het volledige pak is. 

Aranka zit momenteel op ongeveer 80% van haar mogelijkheden, vooral door tegenslag.  Maar we gaan sterk opwaarts.  Volgende week in Oudenaarde wordt een zeer zware wedstrijd, maar een belangrijke die het niveau van Aranka kan optillen.  Ik vermoed echter dat Aranka pas sterk voor de dag zal komen in Stekene binnen twee weken......als ze gespaard blijft van miserie.  Maar haar hoogtepunt komt ongetwijfeld na 1 januari.

Met dank aan fotografe Ingrid


Geen opmerkingen:

Een reactie posten