WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 23 september 2012

FEBE LOOPT GOEDE 300M TE AALST

Het was 25 jaar geleden dat we nog te gast waren op de piste van Eendracht Aalst en ik moet zeggen dat we het gevoel hadden alsof de tijd hier was blijven stilstaan.  Het enige verschil met vroeger was dat er veel minder deelnemers waren.....voor de rest waren bv. de tijden nog steeds handgestopt.

Febe nam deel aan de 80m en de 300m.
De 80m werd onmiddellijk een fiasco omdat de officials besloten hadden de start met vijftien minuten te vervroegen zonder de atleten hiervan te verwittigen (waarschijnlijk wilden ze de aankomst van het WK wielrennen nog meepikken).  Het resultaat was dat Febe aan de start kwam zonder haar opwarming af te werken.  Dus koud een 80m lopen lukt meestal moeilijk....resultaat 12.6sec. 

Maar op de 300m waren we voorbereid, mama Katrien was immers gaan informeren op het secretariaat of deze afstand ook vroeger van start zou gaan.  Antwoord " maar neen madame, de wedstrijd zal van start gaan zoals voorzien op het uurschema en we betreuren wat er op de 80m is gebeurd".  De start van de 300m was voorzien om 1700hr maar reeds om 1630hr kwam iemand van het secretariaat langs om iedereen te verwittigen dat ze vroeger zouden starten.  Febe startte uiteindelijk om 1645hr.  Van een soep met balletjes gesproken.

Febe trok er zich niet te veel van aan en won haar reeks overtuigend in 50.4sec, een verbetering van haar PR met bijna 2 seconden.  Prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten