WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzaterdag 22 september 2012

21/10/2012: STRATENLOOP LEDE

De elfde stratenloop te Lede was er eentje die organisatorisch beter had verdiend.  Als er honderden atleten aan de start komen van een 2.5km, 5km en 10km en niemand van de organisatie weet exact waar de start is, ja dan vraag je om problemen.  Misschien volgend jaar een lijntje trekken op straat, of een hek plaatsen?

Maar soit, voor de rest was het opnieuw fun.  Van ons team waren er twee deelnemers, Febe op de 2.5km en coach Manu ging een poging wagen op de 5km (dit na een atletiekinactiviteit van meer dan twintig jaar, gelukkig was het Rode Kruis in de buurt).  Aranka nam niet deel omdat ze pas op maandag de training mag hervatten.  En Katrien moet het nog enkele weekjes rustig aan doen.

Febe kreeg de opdracht om er vooral een goede training van te maken want zondag is er al een volgende wedstrijd.  Febe stond aan de start ergens halverwege het pak wat betekent dat ze zeker een halve minuut verloor in de start.  Maar dit nam niet weg dat ze er stevig invloog en tot onze grote verbazing beslag legde op de tweede plaats, en dit als jongste deelneemster.  Schitterend, zeker als we de uitslag consulteren en dat Febe op slechts 36 seconden strant van de winnares Jolien Van Leugenhaege.  Dat belooft voor volgend jaar.

Ah ja, en coach Manu eindigde 13de op 244 deelnemers en dit op de vijf kilometer in 16min55.

Ons moederteam "The Yellow Armada" leverde een indrukwekkende prestatie met vijf overwinningen op zes en nog tal van podiumplaatsen.  Nogmaals het bewijs dat er uitstekend werk wordt geleverd.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten