WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 26 februari 2012

VELDLOOP ESSEN 26Feb2012. FEBE HEEL STERK, ARANKA OP KARAKTER.

De laatste generale repititie voor het BK vond plaats te Essen.  Het was voor ons een eerste ontmoeting met deze cross maar zeker niet een laatste.  Een steengoede organisatie, een gecompliceerd maar mooi parcours, mooie prijzen en zeer sterke tegenstrevers.  Febe mocht het opnemen tegen drie meisjes die op het BK meer dan waarschijnlijk top vijf zullen lopen (waaronder favoriet Cerpentier).  Aranka mocht het opnemen tegen o.a. Justin Tinck die volgens ons de gedoodverfde favoriet is voor het BK.  Verder waren er nog twee meisjes uit de top vijf en drie meisjes uit de top tien van het BK 2011.  Dus m.a.w. meer dan tegenstand genoeg.

Febe kreeg als opdracht om zolang mogelijk de beteren te volgen.  Febe nam zoals vaak een uitstekende start, als een slangenmens wrong ze zich bij de eerste vijf.  Het aanvangstempo lag zeer hoog waardoor Febe na een goede driehonderd meter een gaatje moest laten....maar ze vocht zich terug naar de kopgroep.  Bij een volgende versnelling van Cerpentier moest Febe opnieuw een gaatje laten....maar ze vocht zich voor een tweede keer terug bij de kopgroep van zes.  Schitterend om dit te zien.  Op een goede vierhonderd meter van de aankomst liep Febe in zesde positie maar met een schitterende eindspurt (bergop!!!) wist ze een mooie vijfde plaats binnen te halen en dit op slechts zeven seconden van Cerpentier die opnieuw eerste werd.  Febe liep veruit haar beste wedstrijd van het seizoen...komt dit omdat het wat warmer wordt?  Eén feit is echter zeker....FEBE IS KLAAR VOOR HET BK.

Aranka kwam aan de start met een virale infectie wat nooit bevorderlijk is voor de prestaties.  Maar Aranka kennende maakt ze er steeds het beste van.  De start van de wedstrijd was hallucinant, een ijzersterke Justin Tinck bleef maar beuken en na een goede tweehonderd meter waren er nog slechts acht meisjes in de kopgroep, bij een tweede versnelling van diezelfde Tinck vloger er opnieuw twee af, Aranka volgde op de zesde plaats maar kreeg het ook moeilijk.  Bij een volgende versnelling van Justin Tinck volgende er niemand meer, het volledige deelnemersveld was uit elkaar gelopen.  Aranka bekocht haar snelle start en viel terug naar de achtste plek.  Maar ze beet door en volgde op een twintig meter van plaats zeven.  Met een zeer sterke laatste 150m op karakter wist Aranka nog een mooie en verdiende zevende plaats te pakken op amper vier seconden van Eline Van Stokkum die vorige week nog eerste was te Borsbeek en vorig jaar tiende op het BK.  Aranka was wel tot aan het gaatje gegaan.  Maar het stemt me wel gelukkig dat Aranka karakter en inzet toont op de momenten dat het iets minder soepel gaat.

Conclusie:
Febe is back...we hebben er lang moeten op wachten maar geduld is een schone deugd.  De Febe van vandaag kan op het BK top vijftien lopen.  Als Aranka van haar virale infectie afgeraakt (wat waarschijnlijk wel zal lukken) en er deze keer in slaagt om goed te starten op een kampioenschap dan kan ze ver komen....hoe ver?  Dat zullen we zien op zondag 11 maart te Oostende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten