WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKdinsdag 21 februari 2012

19FEB2012 VELDLOOP BORSBEEK: ARANKA STERK, FEBE MET HANDREM OP.

Het was alweer enkele jaren geleden dat we ons hadden laten zien aan Fort III te Borsbeek.  Het parcours is er vaak droog en vlak, wat een snelle wedstrijd betekent.  Het was nu niet anders, wat in principe ideaal is voor Febe. 

In elke reeks waren er sterke atleten aanwezig, zo mocht Febe het opnemen tegen Daphne Auwers (4de BK) en de hele sterke Hanne Borstlap.  Febe had wat last van de luchtwegen maar dat belette haar niet om sterk te starten.  Zoals blijkt uit onderstaande foto's heeft Febe de starttechniek al goed onder de knie.


Febe kwam door in ongeveer derde positie, wat uitstekend is.  Toen de kinderen na een goede vijfhonderd meter uit het bosje kwamen was onze verwondering groot toen bleek dat er zich zes kinderen hadden afgezonderd ....maar Febe was er niet bij.  Febe volgde op een veertig meter.  En zo verliep de ganse wedstrijd, Febe volgde op de zevende plaats met een veertig meter achterstand.  Tot Febe het welletjes vond en uitpakte met een ijzersterke eindspurt...helaas iets te laat want Febe strandde op enkele meters van de zesde plaats.
We konden ons niet van de indruk ontdoen dat Febe niet alles had gegeven....but who cares...als je weet dat Febe al een volledige winter loopt met verstopte luchtwegen...ja, dan zou je er op den duur wel al eens de brui aan geven.   Dus Febe, don't worry volgende week is er alweer een andere wedstrijd.

Aranka was belust op revenge na het ietwat ontgoochelende PK.  Aranka startte als vanouds, wat betekent resoluut aan de leiding.  Daar Aranka er stevig invloog lag het aanvangstempo moordend hoog waardoor er zich onmiddellijk een kopgroep vormde van acht meisjes (waaronder enkele meisjes die top-15 in België zijn). 
Aranka liep vervolgens een verstandige wedstrijd in vierde positie.  Op een goede achthonderd meter van de finish versnelden twee meisjes die al vlug een gat sloegen van een vijftig meter.  Aranka bleef zitten op haar vierde stek.  Bij het verlaten van het bosje op vierhonderd meter van de aankomst liep Van Stokkum een meter of dertig voor Maselis Amber en Aranka volgde in een groepje op een veertig meter van de tweede plaats.  Maar wat Aranka dan bovenhaalde hadden we dit jaar nog niet gezien in wedstrijd (wel al op training), met een geweldige eindspurt van zo'n vierhonderd meter liep Aranka weg van het groepje, om vervolgens bij Maselis te komen en haar achter te laten.  Aranka naderde nog sterk op de eerste maar het gat was helaas iets te groot.  Wat een schitterende tweede plaats betekende.


Een woord van dank aan Sandra en Luc voor het beeldmateriaal.
Wie alle foto's wenst te bekijken kan terecht op volgende link: https://picasaweb.google.com/115498477310334155326

Geen opmerkingen:

Een reactie posten