WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzaterdag 4 februari 2012

PK LEBBEKE 04/02/2012

 
Het PK speelde zich dit jaar af in de sneeuw bij Siberische temperaturen, -12°C…het zou voor veel kinderen een pijnlijke wedstrijd worden.  Op voorhand waren we ietwat bevreesd voor de korte startzone…toen we de startzone met eigen ogen konden aanschouwen werd onze vrees werkelijkheid.  Een aanloop van vijftig meter vind ik een PK onwaardig, want wie niet goed uit de startblokken komt mag zijn wedstrijd vergeten.  Bovendien waren de twee kleine rondjes rond de startzone verre van ideaal om te kunnen opschuiven.
Febe en Aranka waren gewaarschuwd….zeer snel starten was de ultieme boodschap.

Febe die voor de start nog leek te bezwijken onder de stress deed wat van haar werd gevraagd, snel starten, haar armen goed gebruiken en mooi opdraaien in vierde positie.  Febe liep de volledige wedstrijd haar eigen tempo en wisselde haar positie af tussen de zesde en negende plaats.  Op tweehonderd meter van de finisch liep ze achtste met net voor haar nog drie meisjes die binnen het vizier lagen.  Febe pakte uit met een snelle laatste tweehonderd meter en werd zeer nipt geklopt door Lies Van Brussel voor de vijfde plaats.  Indien Febe in de laatste bocht zich niet laat wegzetten door Lies dan was de vijfde plaats voor haar geweest.  Maar buiten dit ene tactische foutje in de laatste bocht liep Febe een vlekkeloze wedstrijd.  Febe wordt van week tot week beter en beter, dit belooft voor de volgende wedstrijden en het BK.


Dame in vorm de laatste tijd is Aranka, maar haar PK zat er vlug op, de start was een... ramp.  Aranka kwam pas door rond de twintigste plaats waardoor ze te vaak werd opgehouden door de andere meisjes.  Bovendien sukkelde Aranka in de eerste vierhonderd meter van de ene tactische fout in de andere.  Na een goede vijfhonderd meter toen Aranka op dreef begon te komen was het verschil met de kop al meer dan twintig seconden, volgens de beelden heeft Aranka daar dan nog vijf seconden van goedgemaakt.  Aranka legde uiteindelijk beslag op de achtste plaats, een verdienstelijk resultaat maar met een betere start was een top vijf mogelijk.  Maar soit, belangrijk is om uit de fouten te leren.

Na analyse van het beeldmateriaal (zie foto 172 foto) werd het ons zéér duidelijk waarom Aranka haar start gemist heeft.  Aranka werd zeer zwaar in de tang genomen en weggeduwd door Depla.  Langs de andere kant moeten we ook zeggen dat Aranka haar opstelling verre van ideaal was en dat ze misschien wat te braaf was.Conclusie
Op voorhand hadden we gesteld dat we tevreden zouden zijn indien beide meisjes zich t.o.v. vorig jaar zouden verbeteren.  Febe verbeterde zich met één plaats en Aranka met maar liefst zeven plaatsen....dus we mogen zeker niet klagen. 

Ook voor de supporters, trainers en fotograaf werd het ploeteren in de sneeuw.
Dank aan de fotografen Luc en Sandra.

Volgende wedstrijden worden Borsbeek en Essen die gelden als voorbereiding op het BK.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten