WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 29 januari 2012

FEBE EN ARANKA SCHITTEREN

Op zondag 29 januari namen Aranka en Febe deel aan de veldloop te Uitbergen.  Aangezien « The Yellow Armada » gehuisvestigd is te Uitbergen konden we deze cross als een thuiswedstrijd beschouwen.  En naar goede traditie was het weer een zware wedstrijd.  Een wedstrijd die we met volle vertrouwen tegemoet traden temeer Aranka en Febe afgelopen woensdag uitzonderlijke snelle tijden liepen op training.

In de reeks van Febe stonden 25 meisjes aan de start en de grootste concurrentie zou meer dan waarschijnlijk afkomstig zijn van Margot Laloux, die Febe in Zele nog wist te kloppen.  Febe nam in de start resoluut de leiding met Margot in het spoor.  Al heel vlug wisten beide meisjes zich af te scheiden van de rest.  Febe liep de volledige wedstrijd aan de leiding met Laloux in haar spoor.  Het leek dat Febe toch de betere zou worden tot Laloux op vijfhonderd meter van de finish uitpakte met een verschroeiende versnelling die gemakkelijk door Febe werd opgevangen…meer nog, Febe counterde met een lange versnelling en sloeg hierdoor onmiddellijk een gat van tien meter.  Op tweehonderd meter van de aankomst stak Febe nog een tandje bij en won de wedstrijd met een dertig meter voorsprong.  Het was de eerste cross die Febe won.  Een dikke proficiat.
In de reeks van Aranka was de concurrentie niet van de poes…Fien Janssens, De Veylder, Febe Roelands…. Vooral Janssens en De Veylder zouden de zwaarste tegenstanders worden temeer Aranka er nog nooit in geslaagd was om voor deze meisjes te finishen.  In theorie zou een derde plaats het hoogst haalbare worden.  Aranka nam opnieuw de kop in de start en al vrij snel zonderden de vier favorieten zich af van de rest.  Na een goede vijfhonderd meter pakte Janssens uit met een fameuze versnelling en werd de kopgroep uit elkaar gereten.  De Veylder liep tweede met Aranka in haar spoor.  Halverwege nam Aranka de tweede plaats over en voerde ze het tempo stelselmatig op waardoor De Veylder moest lossen.  Aranka werd schitterend tweede op een vijftal seconden van Janssens….De Veylder volgde op een goede vijftig meter.  Ook een dikke proficiat voor Aranka.

        


Bij deze ook dank aan Luc en Sandra voor de foto’s en filmpjes.
FOTO

Ook een woord van dank aan de hoofdcoach van de ‘Yellow Armada’ met name Dany Van De Putte die sinds onze aankomst bij aanvang van het seizoen ons altijd de vrijheid heeft gegeven om ons ding te doen.  Bovendien zorgt Dany er steeds voor dat we helemaal niets te kort komen waardoor we volledig ontspannen en optimaal ons werk kunnen doen.

Volgende week is er het PK te Lebbeke dat we met volle vertrouwen mogen tegemoet treden.  Maar ja, het PK is een ander parcours en vooral de korte startzone maakt ons toch wat zenuwachtig.  Maar het PK is pas volgende week, nu gaan we ten volle nagenieten van de prestaties te Uitbergen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten