WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKmaandag 16 januari 2012

VELDLOOP AC HAMME 15 JAN 2012

Op zondag 15/01/2012 vertrokken we richting Hamme om deel te nemen aan de gevreesde en loodzware met modder en water overladen cross te Hamme.  Maar dit was echter buiten de parcoursbouwers gerekend, deze mensen hebben dagenlang gezwoegd om de deelnemers een mooie omloop voor te schotelen.  En het moet gezegd het was een formidabele...ja zelfs droge omloop waar iedereen zich naar believen kon op uitleven.  Ere wie ere toekomt, de organisatoren verdienen hiervoor een dikke pluim.

Maar nu over naar de wedstrijd van Febe en Aranka.  Febe die het vooral moet hebben van haar snelheid kreeg alvast een omloop op maat...maar de concurrentie was niet van de poes want niet minder dan de top drie van BelgiĆ« was van de partij (Lahey, Cerpentier en Stevens) en dan spreek ik nog niet over de eveneens sterke Lies Van Brussel (winnares te Zottegem).  Het werd dus een loodzware opdracht.  Van in de start werd het al snel duidelijk dat de fameuze top drie er geen gras ging over laten groeien, de start was verschroeiend en het tempo dito.  Deze meisjes maakten er een onderlinge wedstrijd van die werd gewonnen door BK Lahey.  Febe liet zich in de start wat insluiten en kwam na de start door in achtste positie, vrij vlug kon ze oprukken naar plaats zeven.  Febe die een frisse indruk gaf kwam halverwege de wedstrijd door op plaats zes.  Op volle wilskracht probeerde ze ook nog de vijfde plaats in te nemen maar de wedstrijd bleek tweehonderd meter te kort.  Gezien de concurrentie mogen we zeker tevreden zijn met deze zesde plaats. En dat brengt ons bij Aranka die de laatste weken goed op dreef is.  Maar ook hier loodzware concurrentie...de top drie van de cross te Zele (Speelman-Rooms, Janssens en Spinoy) en Nina Daelman die altijd goed is.  Aranka startte zoals de laatste weken....pijlsnel en onmiddellijk op kop van de wedstrijd.

Mede hierdoor kwam er onmiddellijk afzondering en waren ze weg met vier.  Na vierhonderd meter nam Speelman-Rooms het tempo van Aranka over en werd de kopgroep van vier volledig uit elkaar gelopen.  Aranka kon tot iets voor halverwege haar tweede stek vasthouden maar werd dan voorbijgelopen door Spinoy en Janssens.  Aranka probeerde nog aan te klampen maar het tempo lag iets te hoog.  Bij het ingaan van de laatste vijfhonderd meter lagen de posities vast...Aranka zou uiteindelijk vierde worden maar kwam nog zeer dicht in de buurt van de derde plaats....ook hier was de wedstrijd tweehonderd meter te kort. 

We denken te mogen concluderen dat beide meisjes op hun waarde werden geklopt.  Maar we kunnen niet anders dan heel tevreden zijn, zeker gezien de progressie die ze het laatste jaar hebben gemaakt.....en dit met eigenlijk relatief weinig training.  Langs deze ook nog een dankwoord voor onze fotograaf Luc Triest...papa van Febe.


1 opmerking: