WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 2 juni 2019

LAURA EN FEBE IN HAMME

Vandaag werd ter gelegenheid van het Vlaams Criterium een schitterende meeting georganiseerd in en door AC Hamme.  Schitterende sfeer en een perfecte organisatie.

Als eerste kwam Laura aan de start op de 300m.  Laura stond in de eerste reeks en in de buitenbaan.  Maar geen nood, Laura was er klaar voor en dat liet ze duidelijk zien.  Ze won haar reeks met drie straten voorsprong in een sublieme eindtijd:  44"01....en dan hield ze in de start nog even in omdat ze dacht dat het een valse start was.  Meteen ook goed voor de vierde jaarprestatie.  Dikke proficiat.

Hoogtepunt van de meeting was de 5000m bij de vrouwen, waar Febe en Jana Van Lent een gooi deden naar de limiet voor het EK.  Tophaas van dienst was de sympathieke Hanne Verbruggen.  Maar de omstandigheden zaten voor een 5000 niet echt mee.  Een ganse dag 33° met als gevolg geen zuurstof en dan nog een strakke wind.  Tot aan 3,2km ging het perfect maar dan ging het niet meer voor Febe.  Febe won nog wel de wedstrijd in 17'41, maar duidelijk ver verwijderd van de limiet.
Maar ongetwijfeld heeft ze uit deze wedstrijd veel geleerd.

Bij deze wil ik ook het bestuur van AC Hamme als alle vrijwilligers die instonden voor de organisatie van de wedstrijd van harte bedanken.Geen opmerkingen:

Een reactie posten