WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 21 januari 2018

VALLEN, OPSTAAN EN DOORGAAN.

Vallen, opstaan en doorgaan is wat Febe vandaag met verve deed in de CC in Hannuit.  Febe nog niet volledig hersteld van haar ziekte liep een hele sterke wedstrijd.  Na een goede achthonderd meter liep ze aan de leiding van de kopgroep tot ze plots op haar buik lag.  Het duurde even voor ze terug bij haar positieven was en onmiddellijk een achterstand had opgelopen van meer dan dertig meter.  Direct zette ze de achtervolging in en na een tijdje sloot ze terug aan bij de kopgroep.  Maar net op dat moment vlogen de topfavorieten (De Swaef, Tinck en Stevens) er fameus in.   Febe zat weer op vijftig meter samen met nog een paar andere meisjes.  Halverwege liep De Swaef afgetekend naar de overwinning, gevolgd door een duo en iets daarachter Vandenbossche met Febe.  Meter voor meter werd er aan de achterstand geknabbeld, maar een achtervolging op twee veelvoudige Belgische kampioenen is geen sinecure.  Febe had al twee wedstrijden gelopen en moest alle zeilen bijzetten om VDB te kunnen volgen, maar ze werd keihard aangemoedigd waardoor ze haar vierde adem vond en VDB nog kon kloppen in de spurt.  Een uitstekende vierde plaats op enkele luttele seconden van de grote toppers.  Top.

Ook Katrien liep een dijk van een wedstrijd.  Ze hield haar rechtstreekse concurrenten op meer dan een halve minuut achterstand en werd schitterend tweede in haar categorie.  Nu nog iets meer discipline na de wedstrijd en ze kan beginnen dromen over het podium op de nakende kampioenschappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten