WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 12 maart 2017

EEN GESLAAGD BK

We mogen terugkijken op een zeer goed BK.  Zowel Febe als Aranka deden het voortreffelijk.  Febe was één van de outsiders, na topfavorieten Stevens en Putters.  En zo verliep ook de wedstrijd.  Tot halverwege waren ze met zeven afgetekend aan de leiding.  De rest deed niet meer mee.  Toen Putters versnelde kon enkel Stevens volgen, de overigen moesten passen.  Het tempo bleef omhoog gaan en Febe liep op een vijfde stek en kwam uiteindelijk ook zo over de aankomst.  Stevens wist met een schitterende eindspurt haar zoveelste titel binnen te halen.  Febe vertelde dat ze tijdens de wedstrijd vooral last had van de warmte, dit werd bevestigd na de wedstrijd, want gedurende een half uur had ze last van kotsneigingen.  Febe kreeg vandaag confirmatie dat ze probleemloos deel uitmaakt van de top vijf in België.  Dit belooft voor de komende zomer.
Bij Aranka moesten we wat afwachten omdat de laatste trainingsweken niet verlopen waren zoals het zou moeten, dit door ziekte.  Maar Aranka nam een vliegende start en liep zelfs even aan de leiding.  Dan schakelde ze over op haar eigen tempo.  Ze liep lang in een groepje rond de 20ste plaats, maar bij het ingaan van de laatste kilometer kreeg ze opnieuw last van haar buik, iets wat haar al vaker parten speelde.  Maar ze beet door en werd 21ste in totaal en wat belangrijker is....ze werd 13de van haar geboortejaar.  Eén van haar beste BK's ooit.Geen opmerkingen:

Een reactie posten