WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 15 januari 2017

UITSTEKENDE PRESTATIES IN HAMME

Vandaag echte cross in Hamme met heel veel modder, ijs en water.  Het werd afzien voor iedereen.  Onze eerste telg die aan de start kwam was Coralie.  In tegenstelling tot haar vorige wedstrijd was ze nu wel goed gestart en vertoefde ze ergens halverwege het pak.  In haar gekende stijl wist ze op te schuiven naar voor, soms nog iets te braaf.  Bij het ingaan van de laatste rechte lijn lag Coralie in tiende positie maar ze wist toch nog een plaatsje op te schuiven.  Na analyse van de resultaten konden we besluiten dat Coralie in vergelijking met de wedstrijd in Ertvelde een zeven seconden progressie heeft gemaakt.  Wat toch alweer een prima prestatie is.


Febe die de laatste twee weken op de sukkel was geweest, maar gelukkig sinds begin deze week weer in orde was, kreeg bijzondere zware tegenstand voor de voeten....Stevens (meervoudig kampioen van België), Lomry (4de op BK) en Trenson (top tien in België).  Maar Febe had er zin in.  Stevens vertrok als een speer en Febe volgde goed...tot Lisa D. roet in het eten kwam gooien.  Ze nam even over van Febe maar liet een gat vallen en weg was Stevens.  Al vlug was de kloof twintig meter om dertig meter te worden.  En zo verliep de wedstrijd verder, het verschil tussen Stevens en Febe bleef hetzelfde terwijl de achtervolgers alsmaar meer terrein verloren.  Stevens won de wedstrijd met een dertig meter voorsprong op Febe.  De achtervolgers zaten op respectievelijk twintig en dertig seconden.  Febe liep haar beste wedstrijd van het seizoen.
Aranka die de laatste weken goed traint, had er ook zin in.  Aranka loopt als eerste jaar junior samen met de senioren en de masters.  Dus niet altijd even simpel.  Aranka nam de leiding in de start en kon zich zo na een paar honderd meters op een mooie plaats zetten.  Tot halverwege liep ze rond plaats zeven (in totaal), maar toen kreeg ze last van de onderbuik.  Het werd nog twee kilometer afzien maar ze hield vol.  En wist zo als derde junior te eindigen wat een schitterende prestatie is.  In totaal (met senioren en masters) werd ze tiende op 37 atleten wat toch een heel mooi resultaat is.  Na de wedstrijd was Aranka evenwel teleurgesteld omdat ze vond dat er zonder buikpijn veel meer had ingezeten.  Maar dat mag ze opsparen voor de volgende wedstrijd.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten