WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEK







zondag 22 januari 2017

WE DOEN HET NU OOK IN BORNEM

Bornem is één van de best bezette wedstrijden van het seizoen, een plaats waar alle toppers verzamelen.  Vandaag ontbraken er links en rechts een paar door de CC in Hannuit.  Eerst toch een negatieve voetnoot in de wedstrijd van de scholieren meisjes waar de officials zwaar in de fout gingen, eerst stuurden ze de meisjes de verkeerde ronde in waardoor ze een stuk verder moesten lopen en vervolgens was bij de aankomst......de aankomst gesloten.  Iets beter opletten in de toekomst.

Febe blaakt van conditie, dat zien we elke week opnieuw op training.  Van bij de start bepaalde Febe het tempo en halverwege waren ze nog met drie.  Toen plaatste Febe een volgende versnelling op de heuvels en duldde ze enkel nog de aanwezigheid van Kaat Bakelandt (5de op het BK) die dit jaar bijna al haar wedstrijden won.  Maar Febe bleef kalm en controleerde, bij de laatste heuveltjes versnelde Febe finaal en de wedstrijd was beslecht.  Febe won, ondanks het oponthoud aan de gesloten aankomst, nog met ruim verschil.





Van Aranka kan ik hetzelfde zeggen, elke week sterker en sterker.  En zo was het ook vandaag.  Aranka deelde haar wedstrijd heel goed in, ze liep lang in vierde positie maar bij het ingaan van de voorlaatste ronde stak ze een tandje bij en schoof op naar plaats drie.  De laatste ronde versnelde ze nogmaals en wist hierdoor haar derde plaats veilig te stellen.  Meisjes die vorige week nog een stuk voor haar eindigden, volgden vandaag op zeer respectabele afstand.  Zeer goed bezig meisken.





En we kregen ook voor het eerst Katrien aan de start van een cross.  En ze deed het voortreffelijk, een meer dan goede start, stevig tempo in ronde één en twee, en volharden in het vervolg van de wedstrijd.  Een zevende plaats was haar beloning.  En hiermee mag ze meer dan tevreden zijn.  De start van een nieuw begin?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten