WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzaterdag 3 mei 2014

BEKER VAN VLAANDEREN VOOR CLUBS: TWEE OVERWINNINGEN

Vandaag afspraak te Ninove voor het jaarlijks criterium onder clubs.  Aranka nam de 800m voor haar rekening, Febe de 1500m.  Zowel Aranka als Febe behoorden bij de topfavorieten op hun afstand.  Aranka nam een afwachtende houding aan en volgde rustig in derde stelling.  De wedstrijd verliep heel tactisch ...lees traag.  Een trage wedstrijd is in het voordeel van Aranka omdat ze snel is de laatste tweehonderd meter.  En zo geschiedde het ook....Aranka volgde mooi tot aan de tweehonderd meter en versnelde toen een eerste keer.  Enkel het meisje van Stax bleef hardnekkig volgen.  Op 120m van de eindmeet ging Aranka voluit en sloeg zo een gaatje waardoor ze haar wedstrijd met volle overtuiging winnend afsloot.  Proficiat je bent op de goede weg maar er rest nog veel werk.Op de 1500m ging het er iets anders aan toe.  Toen Febe aan de start verscheen werd er gefluisterd...."oei Triest is hier ook, die moeten we proberen te volgen".  Febe nam de handschoen op en startte resoluut aan de leiding....de rest volgde....of ze probeerden.  Het moet gezegd tot op vierhonderd meter volgden er nog verschillende meisjes, waaronder Axelle VD Put die ook zeer sterk loopt.  Na 1100m vond Febe het welletjes en volgde de eerste prik....enkel Axelle bleef nog over.  Na 1200m prik twee....Axelle nog steeds in het spoor, nog een versnelling op tweehonderd meter...Axelle bleef zich vastbijten....Nog 80m en even de turbo induwen en het verschil was gemaakt.  Febe won haar wedstrijd op een imponerende manier.  Axelle die ook een dijk van een wedstrijd liep werd op enkele meters mooi tweede in een nieuw clubrecord.

Eens iets anders....


De volgende weken verdwijnen de wedstrijden even in de kast omdat er stevig zal gewerkt worden met het oog op wat komen zal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten