WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzaterdag 26 april 2014

HET PK BELOOFT EEN STERK SEIZOEN VOOR FEBE EN ARANKA

Het PK werd gehouden over twee dagen.  Op zaterdag waren onze meisjes van de partij op RC Gent en op zondag werd het KAA Gent.
Op zaterdag zou Aranka de 400m lopen en dit met nagenoeg geen training in de benen.  Febe zou de 1500m lopen.  Er stond een zeer strakke tegenwind in de laatste rechte lijn waardoor toptijden onmogelijk zouden worden....maar dat was dan buiten onze meisjes gerekend.
Aranka zat in de finalereeks en eindigde op een meer dan verdienstelijke zesde plaats en dit in een nieuw PR. 64.48 werd haar eindtijd.  Totaal onverwacht maar des te hoopvol voor de toekomst.
Febe die blaakt van vertrouwen zou de strijd aangaan met Stevens, VDBergh en nog diverse andere toppers. Het werd een mooie en spannende wedstrijd tussen de drie meisjes.  Het was wachten tot de laatste tweehonderd meter voor enige duidelijkheid.  Stevens ging er als een speer vandoor en won de wedstrijd. Febe ging de laatste dertig meter op een intelligente manier voorbij VDBergh en veroverde zo de zilveren medaille in een toptijd van 5'02"15.  Meteen is Febe ook zeker van het BK.
De coach was meer dan tevreden.
Dag twee.
Deze keer waren de weergoden ons beter gezind.  Een zacht zonnetje en bijna geen wind.  Zowel Febe als Aranka startten op de 800m.  Febe ging proberen een plaats op het podium te behalen, bij Aranka was het afwachten en hopen op een degelijke prestatie.
Het bleef tot op driehonderd meter van de aankomst een gesloten wedstrijd en toen werd de eindspurt ingezet.  Febe werd mooi vierde in 2.27.  Een mooie tijd.  Maar zowel coach als Febe stelden vast dat de eindsnelheid nog iets aangescherpt moet worden.  Maar ja, het seizoen moet nog echt beginnen.  Aranka volgde vlot tot op de zeshonderd meter en toen volgde de verkramping door nog onvoldoende training en de wedstrijd van de dag ervoor.  Desalniettemin is haar eindtijd 2.33 prima om het seizoen mee te starten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten