WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKdonderdag 29 mei 2014

FC ACW: ARANKA EN FEBE VERPULVEREN PR

Vandaag afspraak te Sint-Niklaas voor de Flanders Cup georganiseerd door ACW.  Aranka kwam aan de start van de 400m, Febe de 1500m.
Het relaas....
Aranka had de afgelopen weken mooie dingen laten zien op training maar in wedstrijd kwam het er vooralsnog niet uit.  Gefocust nam ze plaats in de startblokken om van start te kunnen gaan in de mooie baan vier en dit in een perfecte reeks.  Het startschot weerklonk en Aranka vloog er stevig in, na honderd meter lag ze al aan de leiding, ze hield het tempo hoog zonder te verzwakken, de laatste honderd meter kon ze nog een tandje bijsteken om zo een schitterende 63.26 sec op de tabellen te lopen, goed voor de eerste plaats. En een verbetering van haar PR met maar liefst 1,22 sec en ruimschoots voldoende voor deelname aan het BK.  Op een snellere piste moet een tijd onder de 63 zeker mogelijk zijn.
Voor Febe was het deze week kommer en kwel.  Een slijmbeursontsteking aan het heupgewricht gooide roet in het eten.  Een bezoek aan Jan Jacobs, een echo bij JPM en veel werk voor de coach.  Extra mobiliteit, stabiliteit, loopoefeningen gekruid met een beetje osteopathie en een opwarming in twee fasen deden wonderen.  Febe kwam honderd procent in orde aan de start.  Ook hier een mooie reeks met vier meisjes aan de start die al onder de 5' hadden gelopen.  Febe liep lang in vijfde positie maar bij het ingaan van de laatste ronde was ze een plaatsje opgeschoven.  Met een sterke eindspurt wist ze evenwel beslag te leggen op de tweede plaats in een schitterende 4'56"04.  Een toptijd en meteen goed voor een achtste beste jaarprestatie in België.  Een dikke proficiat voor de twee meiskens.
Een zeer tevreden coach.Geen opmerkingen:

Een reactie posten