WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 10 maart 2013

BK: FEBE TOP, ARANKA ZOALS VERWACHT

De weergoden in Oostende waren ons allerminst gunstig gezind....regen, enorm veel modder en water op het parcours, een ijskoude wind die sneed door merg en been....  De kinderen waren verkleumd tot en met.  Bij de kleintjes vloeiden er heel wat traantjes.  Dus echt crossweer.

Na de eerste verkenning van het parcours zaten zowel de atleten als de trainers volledig onder de modder, gelukkig konden de kinderen zich na de wedstrijd douchen.....de trainers helaas niet.

De wedstrijd zelf nu.  Bij Febe 91 deelnemers aan de start die er onmiddellijk stevig invlogen.  Febe daarentegen had pech in de start omdat er iemand viel voor haar voeten.  Febe kwam na tweehonderd meter door in pakweg 50ste positie.  De inhaalrace kon starten.  Er waren heel wat van de toppers die iets te snel waren gestart omdat ze de zware startzone onderschat hadden, hierdoor werd het tempo gedrukt en kon Febe rustig opschuiven.  Op 800m van de aankomst liep Febe in 25ste positie....nog een beetje werk dus.  Maar eens Febe op het afgesproken punt kwam in de buurt van een geel mannetje moest de turbo aanslaan en kon het oprukken naar de top starten.  Op een tweehonderd meter van de aankomt lag nog een stevige heuvel en hier knalde Febe naar boven richting 13de plaats....nu enkel nog een goede eindspurt van een kleine honderd meter....Febe ging nog eens extra diep en wist zo een sublieme negende plaats binnen te halen en dit op slechts één seconde van Nanouk Stevens en op slechts vier seconden van de top vijf.  Met deze prestatie bevestigt Febe dat ze minimaal top tien in België is binnen haar leeftijdscategorie.  Een dikke proficiat en nu op naar een dikverdiende rust.

Modder en nog eens modder


Aranka had de laatste twee dagen voor het BK af te rekenen met hoofdpijn maar was vastbesloten om er het beste van te maken.  Aranka nam een goede start en kwam door rond plaats 20.  Maar door een klein tactisch foutje in de bocht naar beneden verloor ze vijftien plaatsen.  Tja dat gaat zo als er bijna honderd deelnemers aan de start komen.  Ook Aranka had werk voor de boeg.  Halverwege liep ze in 33ste positie maar de voeling met de grote groep was wat weg.  Een gat van 30m scheidde haar van plaats 32.  Het zou dus moeilijk worden.  Maar toen ook Aranka op het afgesproken punt kwam kon ze nog versnellen (op de heuvels) en zo beslag leggen op een verdienstelijke 28ste plaats.  Het ging al veel beter dan in Uitbergen maar de topbenen van in Zottegem had ze helaas niet.  Maar gezien de voorgeschiedenis (griep) niet meer dan begrijpelijk.

Net achter VDB Camille


Bij het analyseren van de uitslag nadien kunnen we besluiten dat Febe er het maximum heeft uitgehaald.  Febe zat op de top van haar kunnen binnen haar geplande trainingen.  En zoals geweten trainen we zeer voorzichtig met het vizier op de zeer lange termijn.  Bij de analyse van de uitslag van Aranka stelden we vast dat de meisjes die in Uitbergen nog voor Aranka waren nu ver achter zaten.  Dat toppers zoals VandenBerghe en Speelman-Rooms nagenoeg gelijk eindigden.  Maar met de benen van Zottegem zou ze in principe moeiteloos top vijftien gelopen hebben, maar soit dat is dan voor volgend jaar.

Nog dit, Febe werd derde van Oost-Vlaanderen, Aranka vierde.

Beide meisjes hebben er een schitterende winter opzitten.  Aranka vooral tot en met Nieuwjaar met twee schitterende overwinningen, na Nieuwjaar was het om zeep omwille van griep.  Febe daarentegen had het moeilijk voor Nieuwjaar door wat spierproblemen maar knalde vanaf de maand februari als nooit tevoren.

Nu is het rust voor beide meisjes, maar binnen een goede twee weken starten we met de voorbereidingen van het pisteseizoen wat ook bijzonder interessant zal worden.  Voor Febe wordt het uitkijken naar het BK op de 1000m en Aranka kan vanaf nu deelnemen aan de Olympische afstanden.  Op korte termijn krijgen vooral de sprintnummers de grootste aandacht.

Tot later,
de coach.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten