WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzaterdag 2 februari 2013

EEN SUPER FEBE OP HET PK

Het PK te Lebbeke is op het BK na de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.  Het parcours lag er loodzwaar bij, zeker in de startzone.  Gelukkig viel het weer goed mee.  De startzone was anders dan vorig jaar maar nog steeds bijzonder kort.  Wie hier zijn start mist mag een goed resultaat op zijn buik schrijven.  Voor de wedstrijd hadden we deze startzone dan ook meer dan de nodige aandacht gegeven en Febe wist precies waar ze moest staan en hoe ze moest starten.

Het startschot weerklonk en een zestigtal meisjes vlogen door de modder met Febe aan de leiding van de bende.  Een schitterende start.  Na tweehonderd meter hadden de twee topfavorieten nl. Stevens (meervoudig PK) en Lahey (ex-BK en eigenlijk afkomstig van Antwerpen) de leiding genomen.  Febe volgde op korte afstand met Trenson (winnares in Schellebelle) in haar spoor.  Het beeld van de wedstrijd was getekend.  Halverwege de wedstrijd moesten de meisjes over een steile helling, iets waarop Febe al vaker heeft getraind, het was op deze helling dat Febe twee meter voorsprong nam op Trenson.  Febe stak nog een tandje bij en wist zo een voorsprong van vijf meter bij elkaar te lopen.  Bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde op 500m van de aankomst liepen Lahey en Stevens nog steeds aan de leiding maar Febe volgde op slechts 15m op 5m gevolgd door Trenson.  De rest zat een straat achter.  Op driehonderd meter van de aankomst lag nog een zware modderstrook waar Febe de opdracht kreeg om meer gebruik van haar armen te maken, het resultaat bleef niet lang op zich wachten....het gat met Trenson werd hierdoor vijftien meter.  Uiteindelijk legde Febe beslag op een ronduit schitterende derde plaats en had ze nog 25m voorsprong op de vierde. 

Met Lahey aan de start was een podium eigenlijk een beetje onverwacht maar doet het des te meer plezier.  Febe liep een krachtige en sterk geconcentreerde wedstrijd.  De looppas was opnieuw groot en soepel, zoals het moet.  Een hele dikke proficiat en nu op naar het BK, want dat start reeds binnen vijf weken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten