WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 10 februari 2013

VELDLOOP LOKEREN: FEBE OPNIEUW TOP

De veldloop te Lokeren zou voor Febe de bevestiging van haar uitstekende PK moeten worden.  Febe kreeg een vlak parcours met een lastige zandstrook voor de voeten.  Voor Aranka werd het haar eerste wedstrijd na haar griep en dit met slechts één week training in de benen.  Eigenlijk komt voor Aranka deze wedstrijd te vroeg maar met het BK binnen vier weken hebben we geen andere keuze.

Febe nam opnieuw een uitstekende start en liep gezwind in het spoor van Stevens (beste atlete van O-VL), Zita Goossens volgde in het spoor van Febe.  Halverwege liep Stevens een tien seconden voor op Febe en Zita.  Toen plots Zita versnelde had Febe het even moeilijk maar ze beet zich vast in het spoor.  Bij het ingaan van de laatste zandstrook vond Febe het welletjes en sloeg haar turbo aan....bij het verlaten van deze lastige strook had ze een voorsprong van vijftien meter.  Op vijfhonderd meter van de aankomst was haar voorsprong reeds opgelopen tot twintig meter....Febe kreeg nu plots Stevens in het vizier.  Ze zette nog een tandje bij en strandde op slechts vijf seconden van de eerste plaats.  Een tweede plaats in dit sterke gezelschap is ronduit een uitstekende prestatie.  Het is nog vier weken tot het BK...indien Febe gespaard wordt van ziekte of kwetsuur dan zou ze wel eens voor de verrassing kunnen zorgen.  Proficiat meid...je bent uitstekend bezig.

 Een mooi podium met drie toppers


Aranka kreeg niet alleen een zwaar parcours voor de voeten maar ook de volledige top was aanwezig.  De opdracht was eenvoudig....er een goede training van maken want een topprestatie kon onmogelijk gezien de voorgeschiedenis.  Aranka startte goed in vijfde positie maar moest al vlug een kopgroep van vijf meisjes laten lopen.  Ze nestelde zich in een tweede groepje met meisjes die ze normaal gezien vlot achter zich laat.   Maar vandaag niet.  Aranka vocht voor elke meter maar voelde ook dat de topconditie nog ver weg is.  Bij het ingaan van de laatste rechte lijn had ze nog uitzicht op een negende plaats, maar haar snelle eindspurt kwam er niet meer uit waardoor ze nog werd geklopt door twee andere meisjes.  Aranka werd elfde. 
Voor het BK hebben we nog slechts drie weken om stevig te trainen, dit wordt nipt....zeer nipt.  Maar gezien de gedrevenheid van Aranka zal ze wel een tandje bijsteken.

 Een lastige helling
Steendood....
 Topoverleg.....lol

Een opnieuw meer dan tevreden coach.  Met dank aan mama Katrien, mama Sandra en Febe voor de foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten