WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKmaandag 24 april 2017

HET NIEUWSBLAD

ATLETIEKPROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPENGENTBRUGGE

Febe Triest snelt naar de 1500-metertitel

Febe Triest snelt naar de 1500-metertitel
Febe Triest: “Ik maakte mijn beste winter ooit mee.” FOTO: NIC DECLERCQ
GENT - 
Op de eerste dag van de provinciale kampioenschappen in Gentbrugge snelde Febe Triest op de 1500 meter in haar eentje naar de titel.
“Ik wilde vooral een degelijke chrono lopen”, aldus de tweedejaars scholier van AC Hamme.
Febe Triest zette de voorbije maanden een serieuze stap voorwaarts op de middellange afstand. Dat zegt ook Dany Van de Putte, de drijvende kracht achter de Yellow Armada.
“Zij heeft nog een heel groot groeipotentieel”, verduidelijkt hij. Febe zelf, die in Lede het vijfde jaar Latijn-Wiskunde volgt, beseft ook dat ze volop in progressie is.
“Ik maakte mijn beste winter ooit mee”, klonk het na afloop enthousiast. “Zowel op het PK veldlopen als op het Vlaams kampioenschap pakte ik zilver. Op het nationaal kampioenschap werd het de vijfde plaats”, vervolgde de zestienjarige atlete van AC Hamme, die nu zeven jaar met atletiek bezig is en getraind wordt door Emmanuel Hiel.
“Die crossen zie ik iedere keer weer als een stevige voorbereiding van het zomerseizoen. Want op de piste lopen, dat doe ik enorm graag. Ik was dan ook blij dat ik mijn persoonlijk record op de 1500 meter naar 4'47"88 heb kunnen brengen. Voorlopig houd ik het bij de middellange afstanden, maar ook de steeple trekt me op dit ogenblik fel aan.”
AC Hamme deed het ook knap in de werpnummers. Zo was Stijn Spilliaert met 47,53 meter de beste discuswerper voor teamgenoot Stijn Vercammen. In het kogelstoten mocht Jarno Wagemans met een worp van 15,55 meter op het hoogste podium, waar hij geflankeerd werd door Spilliaert en Vlierzele-atleet Filip Eeckhout.
Op de 100 meter pakte AVLO-junior Marvin Nicque met de snelste tijd uit: 10"90. Ook Julian Cobbaert bleef onder de elf seconden. Bij de senioren won Joris De Clercq (11"12) nipt voor Dylan Owusu, die wel de 200 meter voor zijn rekening nam. Daniel Segers (11"13) haalde het bij de scholieren voor Wolf Belien, die kampioen werd op de dubbele afstand. Viktor Benschop was dan weer de snelste op de 800 meter. Sarah Missinne zette op de 100 meter horden 13"89 neer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten