WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKmaandag 26 december 2016

GOEDE PRESTATIES IN ERTVELDE

Heel wat schoon volk in Ertvelde, in elke reeks was de absolute top van België aanwezig.  Tegenwoordig starten we met onze kleinste telg, Coralie.  Coralie nam een bijzonder ongewone start (nog nooit gezien in de Belgische atletiek, maar we besparen de details) waardoor ze vertrok als allerlaatste en dit tien meter achter de groep.  Maar geen nood want Coralie kan flink lopen en halverwege was ze al opgeschoten naar plaats 14, en dit op 40 deelneemsters.  Op 150m van de finish liep ze achtste en toen zette ze haar "pijnhebbersgezicht" op en schoot ze met een fameuze eindspurt nog naar plaats zeven.  Opnieuw een prima prestatie.  Nu nog de start onder de knie krijgen en het podium komt in de buurt.

Ook bij Febe een zware bezetting met niet minder dan vijf meisjes uit de top vijf België.  Febe heeft de laatste weken een ware metamorfose ondergaan maar heeft af en toe wat last van de knie na een ongeluk met een wagen op training.  Halverwege liepen vier van de vijf toppers afgescheiden aan de leiding, maar op een goede vijfhonderd meter van de finish brak de groep in twee.  Febe liep toen in derde positie en zou zo over de eindstreep lopen.  Slechts enkele seconden achter de nummer één en twee.  Nog wat wedstrijdritme is nodig.

Aranka kwam voor het eerst in een zeer lange tijd nog eens aan de start van een veldloop en mocht direct starten tegen de nummer één van België "Louise Carton".  Aranka nam een sterke start en liep vervolgens haar eigen tempo, wat nodig was gezien het zware parcours en de lange afstand.  Aranka legde beslag op de vijfde plaats bij de junioren dames.  Een hoopgevend resultaat.Geen opmerkingen:

Een reactie posten