WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzaterdag 6 september 2014

EEN PR EN EEN CLUBRECORD IN ZWEVEGEM

De hulpcoach Katrien zal ongetwijfeld bijzonder gelukkig zijn na het lezen van deze titel.  Na de zeer sterke vijfhonderden training van dinsdag waar zowel Febe als Aranka hun snelste tijden ooit liepen, werd het beste verwacht voor de wedstrijd vandaag te Zwevegem.
Aranka liep de 800m en Febe nam de 2000m voor haar rekening.  Doelstelling voor Aranka was haar PR scherper stellen.  Er kwam een mooi deelnemersveld aan de start met vier meisjes die al onder de 2.25 hadden gelopen, alleen hadden deze een tactische wedstrijd voor ogen, dit voor één of ander plaatselijk klassement.  Aranka liet het niet aan haar hart komen en vloog er meteen in, met een vooropgesteld schema in haar hoofd.  Zevenhonderd meter liep ze stevig aan de leiding, de anders meisjes volgden haar spoor.  En pas de laatste honderd meter vonden ze het moment rijp om even over te nemen.  Aranka verloor nipt de spurt, maar liep wel een schitterende 2'26"73, een verbetering van haar PR met méér dan drie seconden.
Febe zou op de 2000m een gooi doen naar het bijna tien jaar oude clubrecord dat op naam stond van de supersymphatieke Nathalie Rottiers.  Ook voor Febe werd een schema opgemaakt dat op de voet gevolgd diende te worden.  Want tijdens zo'n 2000m loop je vaak alleen.  En Febe deed het schitterend, ze won niet alleen haar wedstrijd met een straat voorsprong, maar verbeterde ook het clubrecord met maar liefst 54 seconden.  Haar eindtijd 6'57"07 is een toptijd die meteen ook goed is voor de derde beste jaarprestatie. TOP.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten