WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 22 december 2013

ARANKA WINT 5KM TIJDENS KERSCORRIDA BERLARE

Aranka vierde haar wederoptreden met een klinkende overwinning op de Kerstcorrida te Berlare.  Ze liep een sterke wedstrijd die ze afgetekend won in 19'35".

In tegenstelling tot vorig jaar was er dit jaar meer concurrentie, een paar goede beloften maar vooral zeer veel talent bij de jeugd.  Om twee meisjes te noemen Fien Boon en Aagje Dooms, twee meisjes met bakken vol talent.  En Aranka had al anderhalve maand geen wedstrijd meer gelopen door een kwetsuur.  Ook de echte intensieve trainingen stonden op nul.  Dus het werd afwachten met een bang hart en rekenen op de basisconditie en vooral op de power die Aranka wel heeft.
De start was overduidelijk, boem en weg was ze, in het zog van Benjamin die de 5km won bij de heren. Van nabij gevolgd door de papa.  De heuvels in het bos werden genomen als niemendalletjes waardoor halverwege de wedstrijd Aranka een voorsprong had van een kleine tien seconden op Jolien.  In de tweede en laatste ronde knalde Aranka de heuvels op en liep daardoor vlot uit tot een dertig seconden.  De laatste kilometer werd dan nog eens gelopen in 3'50" waardoor Aranka het jaar 2013 afsluit met een negende overwinning.

Proficiat meid, ondanks de vele tegenslagen in  2013 blijf je maar presteren.  Dit betekent dat je veel talent hebt.  Hopelijk zit 2014 een beetje mee en dan gaan er nog veel verschieten.1 opmerking: