WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKwoensdag 29 augustus 2012

FEBE SNELT 2 X NAAR WINST

24 AUGUSTUS: AVONDMEETING RCG
Heel de dag mooi weer, tegen het moment dat we vertrekken begint het zowaar te gieten, temperatuursdaling als gevolg.
Opwarming in de gietende regen, doornat. toch positieve Febe aan de start. Spijtig genoeg geen tegenstand komen opdagen. 7 deelnemers, naast Febe, Emma De Keyzer, Megan Owusu, Fleur Verstraete, Hannah Vandamme, Amber Cailly, en nog eentje van een andere Gentse Club.
Febe nam een goeie start, kwam door op de 200 m in 33s, op de 400m in 1'16", op de 600m in 1'59", en dan een beetje vertraagd, hoewel ze verder wegliep van Emma en Megan. Ze kwam door op de 800m in 1'41", toch volgens allen nog echt gespurt op het einde, maar de tijd viel haar dik tegen, 3' 24,10". De rest volgde op lange afstand.
Het was fijn om op RCGent te zijn, maar er mag daar wel nog wat meer snel volk naartoe komen. Gelukkig was deze mama er om alle RCGent kindjes hun kleren bij te houden en ervoor te zorgen dat de nrs op de buik en niet op de rug hingen.
Het was toch ook een beetje koud en nat en een beetje teveel wind uit de verkeerde richting, maar vooral geen tegenstanders. Organisatie verliep vlekkeloos, medailles snel uitgedeeld, in no time waren we weer thuis.26 AUGUSTUS: CALIPAGE RUN WETTEREN
Na een druilerige, nee ronduit regenachtige ochtend en middag, kwam de zon er eindelijk toch doorpiepen op het moment dat we naar Wetteren vertrokken.
Zowaar de 3 meisjes Triest kwamen daar in actie. Eerst was het aan Coralie in de kids run over 270m. Dat liep ze netjes in 1 minuut en 4 seconden. Hiermee behaalde ze een mooie 5de plaats. Ze was hier best tevreden mee.
Dan was Febe aan de beurt. Er was eerst behoorlijk wat verwarring over het te volgen parcours, iedereen maakte je iets anders wijs. Eigenlijk wist ze pas aan de start hoe het eigenlijk ineen zat. Maar erg was dat niet, er waren slechts 3 deelnemers bij de miniemen meisjes. Febe nam direct een snelle start, de andere meisjes trachtten de eerst 300 m nog te volgen, maar dan moesten ze volledig lossen. Febe arriveerde na haar 1150m en dan was het even lang wachten op die 2 andere, die toch meemoesten op het podium. Toch weer een mooie beker gewonnen.
En dan probeerde Astrid het eens op de 2.5km. Even slikken toch aan de start, het leken wel allemaal echte atleten die meededen, onder andere Eveline Van Havere en Fien Van Brussel.
Astrid nam een mooie start, helemaal mee met de groep, daarna zocht ze haar eigen tempo en liep slim achter een volwassen dame om een beetje uit de wind te zijn, om dan op het einde nog uit te pakken met een mooie eindsprint en de dame te kloppen. Knap gelopen vond ik, zonder noemenswaardige training. Stikkapot zat ze.
Allemaal mooie prijzen gekregen, iedereen content.
Heel veel kanariepietjes gezien, de yellow armada was goed vertegenwoordigd en vielen sterk in de prijzen;


Met dank aan Katrien voor de verslagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten