WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKmaandag 28 mei 2012

FEBE WINT STROPPENLOOP TE GENT

26/05/2012
Stroppenloop Gentbrugge: 2  x winst !
Met stralend zomerweer trokken we naar Gent om nog een stratenloopje te doen.
Enkel Febe en la mama gingen deelnemen, maar last minute werden we toch nog vergezeld van Aranka die dan maar meeging als supporter en fotograaf.
Febe liep een 1000m voor de jeugd tot 12 jaar. Tot onze verrassing werd het echter een pisteloopje. Eerst gingen ze samen vertrekken met de 500m lopertjes, dan weer niet. Uiteindelijk werd het zoiets halfslachtigs, met een voorloper waar ze 200m moesten achterjoggen en dan pas konden ze eraan beginnen. Febe nam resoluut de kop, onmiddellijk gevolgd door Wieter. Na 200m nam Wieter over en nog 200m verder ging er nog een jongetje haar voorbij. Vanaf dan werd de kloof wat groter.  Febe liep vrij relaxed haar wedstrijd uit, uiteindelijk 3de, maar ver voor het volgende meisje. Het waren dan ook allemaal kleintjes. Flauwe wedstrijd, maar toch weer een gouden medaille verdiend.

Onmiddellijk daarna was het al de beurt aan de 3,5 6,5 en 12,5 km lopers, allemaal samen aan de start. Het begon met een rondje piste en dan 4 toertjes op de weg (toch voor de 12,5km). Gelukkig was er elke 3 km water om ons te verfrissen, want het was verdomd heet. De eerste 4 km kon ik nog een redelijk tempo aanhouden, dan ben ik noodgedwongen wat vertraagd. Voor de mama was het net iets te warm om echt snel te lopen. Toen ik na 4 rondjes de piste binnenliep, hoorde ik tot mijn verbazing afroepen dat ik als eerste vrouw binnenkwam, net een uur gelopen. Het bleek achteraf wel iets meer dan 12,5km te zijn. Matige tijd, maar toch gewonnen, dus reden om tevreden te zijn.

Verslaggever ad interim,
Katrien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten