WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKdonderdag 29 november 2018

FEBE IN DE PERS

Bij de junioren trekt er een duo en een trio naar het EK veldlopen. Mathilde Deswaef en Febe Triest verdedigen onze landskleuren bij de vrouwen. Tim Van de Velde, Thomas Vanoppen en Lucas Da Silva komen in actie bij de heren. De beste junioren lieten we al aan het woord, waardoor we nu de andere EK-gangers hun zegje laten doen.
Triest mag Deswaef vergezellen
Febe Triest mocht na haar tweede plaats van zondag dromen van een EK-deelname. Maandagavond volgde het verlossende besluit voor de atlete van HAMM. Triest mag zich opmaken voor haar eerste internationale kampioenschap.
“Ik ben naar Roeselare afgezakt met de ambitie om te strijden voor die selectie. Makkelijk ging het absoluut niet worden, dat voelde ik tijdens de race al. Na een snelle start wisten Mathilde, Katinka (Bassleer, die niet geselecteerd werd; red.) en ik een bres te slaan. Het tempo is nooit meer gezakt, waardoor het in de laatste ronde aankwam op wie de sterkste sprint in de benen had. Ik wist dat Mathilde intrinsiek sneller was, maar dat ik in dezelfde seconde zou finishen… Dat had ik niet verwacht. Door dat minieme tijdsverschil kreeg ik natuurlijk hoop met het oog op het EK. Ik vind het jammer dat Katinka er niet bij is, aangezien we op die manier over een juniorenteam zouden beschikken. Over ambities met het oog op Tilburg heb ik nog niet echt nagedacht. Het is de eerste keer dat ik in zo’n internationaal veld in actie kom, dus ik wil vooral ervaring opdoen”, klonk het bij Triest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten