WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKwoensdag 19 juli 2017

FEBE OP VEROVERING

We lopen een beetje achter met onze blog, dit helaas om goede redenen.  De coach moest een paar dagen naar het buitenland maar Katrien heeft met verve zijn taak overgenomen.
Febe liep de voorbije dagen drie wedstrijden en wist hiermee niet minder dan drie clubrecords te veroveren.  Maar we laten Febe zelf aan het woord.

Dit weekend 2 wedstrijden op het programma, eerst een 1500m in Kortrijk en daarna diezelfde afstand in Brussel. Kortrijk was een zeer internationale wedstrijd, niet enkel op de 1500m. Vanaf dat we aankwamen zagen we limieten voor internationale kampioenschappen sneuvelen. Na een paar wedstrijden te kijken begon de opwarming, het was warm, maar ik had er niet veel last van. Na de opwarming kon de wedstrijd beginnen. Ik zat in het hoofdprogramma, met 22 in één reeks. De haas ging voor een tijd rond de 4'04, dat het snel zou zijn was dus al zeker. Aan de startlijn stond ik in het midden dus het was een beetje drummen de eerste 100m. Toch was ik goed weg en na 200m zat ik op een ideale plaats. Ik kwam telkens sneller door dan de vooropgestelde tijden en heb bijna nooit op kop moeten lopen. De laatste 200m heb in dan nog eens alles gegeven en dat resulterende in een PR van 4'32. Na nog een foto te nemen met Jakob Ingebritsen, die tijdens mijn inlopen op indrukwekkende wijze de 3000m steeple had gewonnen als enige scholier, konden we zeer tevreden naar huis keren en zo snel mogelijk proberen te recupereren, want de volgende dag wachtte nog een zware wedstrijd. Een koude douche, lichte massage en recuperatiedrank moesten hiervoor zorgen. 
De volgende dag dus een uitstapje naar Brussel. Net als vorige week in het koning Boudewijn stadion. Ik vind het super leuk om te lopen in dit grote stadion met 9 banen (in Kortrijk zijn er slechts 6) en e vele tribunes errond. Het was in Brussel nog net iets warmer dan de dag voordien in Kortrijk en het was ook nog vroeger in de namiddag, dus veel drinken tijdens en voor de opwarming. Dan de wedstrijd zelf, ook vandaag zat ik in het hoofdprogramma, er was wel minder volk. 12 meisjes stonden aan de start inclusief de haas. Mijn benen voelden nog redelijk fris, dus ik had er wel zin in. Na de start een beetje zoeken naar het juiste tempo. De eerste 2 meisjes en de haas waren vandaag te snel voor mij, dus zette ik me in het achtervolgende groepje. De doorkomsttijden waren iets trager dan gisteren, maar dat was wel te verwachten. Op het einde bleek ik de snelste van het achtervolgende groepje, met een derde plaats en een tijd van 4'40 was ik dan ook tevreden. 

Een paar dagen later liep Febe een schitterende 2000m in Oudenaarde, dit in 6'21...meteen goed voor de beste jaarprestatie AC.Geen opmerkingen:

Een reactie posten