WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzaterdag 27 mei 2017

FEBE DOET HET OOK OP DE IFAM

Febe liep op de IFAM in Oordegem een 800m.  Haar tijd 2'14"01 is direct goed voor een nieuw PR en CR.  Maar deze keer laten we Febe zelf aan het woord.......


Vandaag afspraak op de IFAM in Oordegem. We moesten ons 90 minuten op voorhand aanmelden, dus daarna hadden we nog wat tijd om naar enkele wedstrijden te kijken. Wel vanuit de schaduw, want het was ondertussen al 30°C, veel water drinken was de boodschap! Na een tijdje eens kijken of de reeksen al waren ingedeeld, dit was nog niet het geval, en dan beginnen inlopen. Ik heb zoveel mogelijk in de schaduw ingelopen, waardoor ik niet echt last had van de hitte. Tijdens de stretching ging mama nog eens kijken of de reeksen uithingen, deze keer was het wel bingo. De vierde reeks (van de 11) in baan 1 samen met Hanna Van Loock. Een zeer snelle reeks met een haas die de eerste ronde moest doorkomen in 64 seconden om zo het eerste meisje naar een tijd onder de 2’12 te loodsen. Vervolgens deed ik wat looptechniek, terwijl ik veel water bleef drinken. Daarna begon ik aan mijn spurtjes, totdat we de eerste reeks hoorden vertrekken. Ik heb snel mijn spikes aangedaan en mijn laatste versnellingen op de piste zelf.
Nu kon de wedstrijd echt beginnen. Ik zat in een zeer internationale reeks en wist dus niet echt hoe snel de andere meisjes precies waren, ik wist wel welke tijden de haas ging lopen en dat het dus geen trage reeks zou worden. De eerste honderd meter dus in banen, daarna kwam het pak samen. Ik zat zowat halfweg. Na 300m lieten de twee meisjes die voor mij liepen een klein gaatje, dit wou ik niet laten gebeuren dus ik versnelde en liep het gat toe. De eerste kwamen door in een tijd iets onder de 64”, ik schat dat dat bij mij dus rond de 65” zal geweest zijn. De haas had tot dan goed werk geleverd, maar bleef maar op kop lopen, ze was echter wel al vertraagd. Het tempo zakte dus een beetje, tot we de haas begonnen voorbij te steken op 250m van de aankomt. Vanaf dan was het spurten, ik raakte een beetje ingesloten en kon er daardoor net niet alles uithalen. Maar met een tijd van 2’14 was ik alleszins zeer tevreden, zeker gezien de warmte.
Achteraf dan weer veel gedronken (water en recupdrank). Tenslotte nog wat uitgelopen en mezelf beloond met een kriekentaartje 😉. Dan zijn we nog gebleven voor het hoofdprogramma. Nog enkele mooie wedstrijden gezien, zeker de 800m die was de moeite met Sofie Van Accom die 2’03 liep en Nanouk 2’09.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten