WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 22 februari 2015

GOUD EN ZILVER TE ESSEN

We hebben een topweekend achter de rug.  Gisteren won Katrien en vandaag was het de beurt aan Febe die op zeer overtuigende wijze won van de Vlaamse kampioene bij de eerstejaars cadetten.  Aranka die van heel ver aan het terugkomen is, werd mooi tweede bij de scholieren, maar was eerste van haar leeftijd, dus eigenlijk hebben we drie op drie gescoord.

Het relaas.....
Febe nam een uitmuntende start en liep onmiddellijk aan de leiding van nabij gevolgd door H. Vermeulen (KVV), het werd al snel duidelijk dat het tussen deze twee meisjes zou gaan.  Febe liep een rustig tempo dat al meer dan snel genoeg was voor de achtervolgers, want niemand voelde zich geroepen om over te nemen. Op 1000m van de aankomst plaatste Febe haar eerste versnelling en het werd duidelijk dat ze moeilijk te kloppen zou zijn.  Toen ze in het lussencircuit op elk keerpunt even versnelde was de wedstrijd over.  Febe won vrij gemakkelijk met een tien seconden voorsprong op de sympathieke H. Vermeulen.

Aranka die normaal gezien één van de allersnelste is tijdens de eerste vijfhonderd meter vond dat ze deze keer moest starten vanuit buiklig....wat haar echter niet belette om na honderd meter al in tweede positie te lopen.  Het meisje aan de leiding ging er als een speer vandoor, op de voet gevolgd door Aranka.  Maar waar de coach voor vreesde gebeurde ook...het meisje aan de leiding was veel te snel gestart en viel als een pudding in elkaar waardoor Aranka plots aan de leiding liep.  VD Mierop Charlotte sloot echter snel aan. De twee meisjes liepen de eerste ronde zij aan zij, de rest liep voor de derde plaats.  Tijdens de laatste kilometer moest Aranka Charlotte laten gaan waardoor ze toch mooi tweede werd.  En eerste van haar eigen leeftijd.Geen opmerkingen:

Een reactie posten