WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKmaandag 15 december 2014

VELDLOOP STEKENE

De zware cross op zondag in Stekene vormt al verschillende jaren een vaste afspraak op onze kalender.  Dit jaar opnieuw een loodzwaar parcours en het was toch een beetje afwachten hoe zowel Febe als Aranka het er gingen van afbrengen.  Want Aranka was meer dan een week ziek geweest en had te weinig kunnen trainen en Febe blaakte ook al niet van volle gezondheid.  Maar de twee meisjes waren zoals steeds gemotiveerd om er het beste van te maken.  Bij Febe werd het een zeer zware bezetting met niet minder dan acht meisjes uit de top tien van België.  De start verliep prima en Febe liep een tijdje in derde positie, maar bij het ingaan van de tweede en grote ronde liep het wat moeizamer en zakte Febe weg richting achtste plek, een twintigtal meter achter de kopgroep.  Maar Febe herpakte zich en wist opnieuw aan te sluiten bij de kopgroep op pakweg achthonderd meter van de aankomst.  Het werd uiteindelijk een zeer lange eindspurt waarbij Febe een zeer mooie vijfde plaats wist te bemachtigen.  En dit op slechts elf seconden van winnares Nanouk Stevens.  Ik ben er zeker van dat een Febe vrij van alle lichamelijke ongemakken op het podium had gestaan.  Dus dat belooft voor de volgende wedstrijden.
Bij Aranka was de bezetting een stuk minder en moest ze als enige eerstejaars opboksen tegen enkele zeer goede tweedejaars.  Aranka liep een zeer ontspannen en vlotte wedstrijd.  Ze ging lang mee met de kopgroep en moest pas in de laatste kilometer de eerste twee laten gaan.  Aranka werd mooi derde en het verschil met de eerste twee was klein.  Ook hier kijken we uit naar de toekomst.  Maar Aranka haar hoofd zit momenteel iets meer bij de komende indoorwedstrijden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten