WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 17 november 2013

VELDLOOP DEINZE

Aranka en Febe kwamen vandaag aan de start van hun eerste veldloop van het seizoen.  Het werd een wedstrijd te Deinze met niet minder dan 75 deelneemsters.  Een eerste wedstrijd is altijd een beetje afwachten en dient vaak als basis voor de volgende wedstrijden.  Ook t.o.v. de concurrentie werd het afwachten omdat de meesten reeds een paar wedstrijden in de benen hadden.

Zowel Aranka die rond de vijfde plaats startte als Febe rond plaats 15 hadden een goede start wat in zo'n pak belangrijk is.  Aranka schoof mee met de kopgroep, Febe volgde op een goede tien meter.  En zo verliep de eerste ronde.  Halverwege de tweede ronde en met nog een vijfhonderd meter voor de boeg liepen Febe en Aranka zij aan zij rond de twaalfde plaats.  Op tweehonderd meter van de aankomst kregen beide meisjes het signaal om voluit te sprinten.....Febe haalde nog een fameus eindschot uit de benen waardoor ze beslag legde op een zeer mooie negende plaats, bij Aranka was het vet van de soep en liep als dertiende over de finish.

We onthouden na deze wedstrijd dat Febe nog altijd zeer goed zit en dat ze haar uitstekende zomer als goede basis kan gebruiken voor een schitterende winter.  Aranka kan nog steeds teren op een goede basisconditie maar dient de volgende weken te werken aan haar weerstand.  Maar ook voor Aranka ligt een schitterende winter in het verschiet.

Volgende week op naar Zele.

Volk genoeg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten