WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzaterdag 14 april 2012

10 van Wichelen: ARANKA EN FEBE DOMINEREN.

Vandaag zaterdag 14 april 2012 kwamen de kinderen opnieuw voor het eerst aan de start van een wedstrijd na het winterseizoen.  Het werd een stratenloop te Serskamp georganiseerd door atletiekvereniging ACES Wichelen.  Ere wie ere toekomt, het was een prachtige wedstrijd met een schitterende organisatie.

Aranka en Febe kwamen aan de start bij de miniemen die een afstand van 1900m voor de voeten kregen.  Van bij de start vlogen beide meisjes er stevig in, op de hielen gevolgd door Hannah Van Damme (boezemvriendin van Aranka).  Na een goede driehonderd meter liepen Aranka en Febe zij aan zij met een lichte voorsprong.  Aranka plaatste een eerste versnelling waardoor ze metertje voor metertje wegliep.  Bij het keerpunt was het verschil tussen Aranka en Febe een kleine twintig meter.  Hannah volgde op een vijftig meter.
Aranka bleef goed in haar ritme en ook Febe liep een vlotte wedstrijd, zeker als we in rekening brengen dat de kinderen nog maar weinig training in de benen hebben.  Op een goede honderd meter van de aankomst lag Aranka een veertig meter voor op Febe.  Aranka liet zich zegezeker uitbollen richting finish maar met Febe heb je nooit gedaan.  Febe pakte nog uit met een fameuze eindspurt waardoor ze nog naderde tot op een vier a vijf seconden.  Aan Aranka een dikke proficiat met een zoveelste overwinning in een stratenloop, en Febe is duidelijk klaar om er een sterke zomer van te maken.Op de tien kilometer kwam mama Katrien aan de start.  Het was de eerste keer dat Katrien een "echte" wedstrijd liep.  Katrien had de voorbije maanden zeer goed getraind en had als streefdoel te finishen onder de 45 minuten.  Katrien werd uiteindelijk vijfde in haar wedstrijd in een schitterende tijd van 43'17.  Ook hier is een hele dikke proficiat op zijn plaats.

1 opmerking:

  1. Op de vijf kilometer kwam mama Katrien aan de start. Moet dit niet de 10 km zijn?

    BeantwoordenVerwijderen