WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzaterdag 30 maart 2013

FEBE WINT 8KM VAN SPA


Febe, Astrid en de mama namen voor de eerste maal deel aan de beruchte crĂȘtes de Spa.
Als je houdt van een avontuurlijke en heuvelrijke trail, moet je daar absoluut eens naar toe.
Febe en Astrid namen de jogging 8km voor hun rekening, samen met nog een groep vrienden en vriendinnen waarmee we samen een weekendje in Spa waren. Het parcours liep door  bosrijk gebied (60% onverhard) met twee moeilijke passages: een grote klim ter hoogte van Km 3 die start bij het "Parc des 7 heures" tot aan de "Thermen" (vooral bestaande uit trappen) en een kleine klim op het einde van de tocht voor men terug aankomt in La Fraineuse. In totaal gaat het om ongeveer 100m positief hoogteverschil.
Febe en Astrid gingen resoluut op de 2de rij staan bij de start. Er waren 315 deelnemers.Vanaf de start was het eerst een eind bergaf. Febe ging er onmiddellijk met grote passen vandoor als eerste vrouw. Ze heeft nooit een vrouw zien passeren, dus als ze na 38’48” aan de aankomst kwam, stak ze resoluut haar armen in de lucht. Meer dan overtuigend gewonnen. 1ste dame op 140, ook natuurlijk eerste van de beloften.
Astrid werd mooi 68ste in een tijd van 52’31”, mooi gelopen als je weet dat ze sinds korte tijd zo 1 x per week in haar eentje gaat trainen.
Vriendinnen Vita en Emma kwamen samen met een radslag over de finish. Die hadden zich goed geamuseerd.
Om 13:05 was dan het startschot voor de 21 km, een tocht door bosrijk gebied (25% verhard en 75% onverharde paden), met 512 positieve hoogtemeters, inclusief een steile beklimming van een skipiste, een doorgang over het plateau van de Hoge Venen. De omstandigheden waren koude, sneeuw, het was lopen door de sneeuw en op ijs bij wijlen, spannende afdalingen, kortom prachtig en spannend parcours. De mama is aangekomen na 1 uur en 49 min, als eerste van de categorie oude vrouwen vanaf 45 tot 55 jaar (14de op 298 vrouwen in totaal, en 440ste op 1745 deelnemers).
Volgend jaar gaan we zeker terug!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten