WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEKzondag 17 juni 2012

WDK MEETING LOKEREN: 3X600 DERDE PLAATS

Op zaterdag 16 juni namen Aranka en Febe samen met de sympathieke Lies Van Brussel deel aan de 3x600m aflossing te Lokeren.  Ook hier was de tegenstand alweer niet van de poes.  Nagenoeg de volledige top uit Oost-Vlaanderen en Antwerpen was aanwezig.

Aranka zou starten, dan Febe en Lies zou als derde lopen.  Aranka moest het onder andere opnemen tegen Hargreaves Charlotte de sterkste op de 300m in België.  Aranka nam in de start onmiddellijk de leiding maar werd na 150m voorbijgestoken door het meisje van Lokeren.  De eerste 200m was zeer snel, Aranka kwam door in 32" wat eigenlijk iets te snel is, maar soit.  Na vierhonderd meter liepen ze met vier meisjes aan de leiding, het zou dus een spannende eindspurt worden.  Zoals verwacht zette Hargreaves deze naar haar hand maar op de voet gevolgd door Aranka.  Aranka liep op de 600m ongeveer een tijd van 1.50.


Dan was het aan Febe die het moest opnemen tegen Justin Tinck, de beste 1000 meter loopster in Oost-Vlaanderen.  Febe deed het zeer aardig en kon lang in de buurt van Justin blijven.  Enkel de meisjes van LAT waren buiten categorie (zoals verwacht) en liepen duidelijk aan de leiding.  Voor de tweede plaats zou het gaan tussen ons, Lokeren en ZWAT.  Febe liep heel ontspannen en liet een goede indruk na.  Ze zou uiteindelijk de stok doorgeven aan Lies in de derde positie.  Febe liep een tijd van 1.54.


Lies nam een goede start en rukte op naar de tweede plaats.  Maar op tweehonderd meter van de aankomst versnelde Shadron van LAT en sloeg een onoverbrugbare kloof.  Het meisje van Lokeren stak ook een tandje bij en Lies moest een gaatje laten van een vijftal meter.  Gelukkig kan Lies rekenen op een zeer sterke eindspurt waarmee ze de derde plaats nam voor onze ploeg.  Lies liep een tijd van 1.51.  De eindtijd was 5.35.69 wat een mooi resultaat is.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten