WELKOM. Aranka en Febe zijn twee boezemvriendinnen die samen hun favoriete sport beoefenen...nl. atletiek. Aranka werd geboren in 1999 en Febe in 2000 wat ervoor zorgt dat ze tijdens een veldloop uitkomen in verschillende reeksen. Beide meisjes zijn aangesloten bij atletiekvereniging AC Hamme. Aranka en Febe beschikken over een persoonlijke trainer, nl. Emmanuel Hiel, papa van Aranka. Bovendien worden de meisjes ook bijgestaan door een vaste begeleider, nl. Katrien Lievens mama van Febe. Het is de bedoeling u via deze blog te informeren over de prestaties en het wedervaren van Aranka en Febe bij het beoefenen van hun sport...ATLETIEK







donderdag 23 augustus 2012

AVONDMEETING ACW: EEN KLUCHT!!!!

Deze avond nam Aranka deel aan de avondmeeting van ACW waar ze de 1000m voor haar rekening nam.  Het werd een wedstrijd om onmiddellijk te vergeten.  Tien minuten voor de start van de wedstrijd viel alle elektriciteit uit.  Het bleek om een algemene stroompanne te gaan.  Dus noch de mensen van ACW, noch de operatoren trof enige schuld.   Maar plezant was anders.  De kinderen moesten meer dan een uur wachten, dus opwarming om zeep en alles opnieuw.  Toen de kinderen dan uiteindelijk aan de start stonden viel de elektronische tijdsopname uit waardoor de start met tien minuten werd uitgesteld.  Op den duur viel het startschot dan toch en konden de kinderen hun wedstrijd aanvangen in het donker.  Aranka volgde lang in het spoor van toppers als Justin Tinck, Basseleer en Stevens maar moest op vierhonderd meter van de aankomst dan toch lossen.  Aranka werd vijfde in 3:22.2.  Nog een degelijke tijd gezien de voorgeschiedenis en gezien het feit dat er in het donker werd gelopen.   Ook toppers zoals Tinck, Stevens....liepen een pak boven hun PR.  Zoals ik reeds schreef.....een wedstrijd om asap te vergeten.  Na de wedstrijd kloeg Aranka over pijn aan de hamstrings, tja je zou voor minder.  Hopelijk geen kwetsuur.

Twintig minuten voor de start....oei "het wordt hier serieus donker"

3 opmerkingen:

  1. Beste,

    Aangezien ik verantwoordelijk was voor de tijdsopname die dag, toch graag een rechtzetting.
    Ik weet niet of u ooit al een fotofinish installatie van dichtbij gezien hebt, maar op een gewone wedstrijd als deze draait die volledig op het electriciteitsnet. Op grotere wedstrijden (Flanders Cups edm) worden UPS-en ingezet om (lokale of algemene) stroompannes op te vangen.
    Eens de stroom terug is, dient heel de installatie herstart en opnieuw getest te worden. Alle fotofinish operatoren werken immers *voor* de atleten en willen dan ook zeker zijn dat de tijden geregistreerd kunnen worden.
    Bovendien zal u vast ook gemerkt hebben dat de schemering ingevallen was. Er moest bijgevolg een andere lens gestoken worden die onder het weinige aanwezig licht, de foto's toch leesbaar zou maken.

    Het staat u vrij om bij een volgende zomerwedstrijd op een rustig moment het fotofinish lokaal op te zoeken en uitleg te vragen aan de aanwezige operator. Deze mensen zijn steeds gemiddeld 2 uur voor de wedstrijd aanwezig en zijn meestal de laatste die opgeruimd zijn. Zij zorgen er immers zelf voor dat de installatie ter plaatse geraakt, opgesteld wordt en naar de volgende wedstrijdlocatie gebracht wordt.

    Het lage aantal operatoren in de provincie maakt dat ze allen een gemiddelde van 20 à 30 wedstrijden per seizoen afwerken in hun vrije tijd, daar zij stuk voor stuk een full-time job hebben. Het is niet uitzonderlijk dat tot 300km gereden wordt om de installatie en operator ter plaatse te krijgen.

    U begrijpt dan ook dat onterechte commentaar de motivatie van deze mensen zou kunnen schaden.

    Met dank voor uw begrip.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Annelies,

      We hebben hier uiteraard alle begrip voor maar er staat toch duidelijk in de tekst dat de mensen van ACV geen enkele schuld treft, hiermee bedoelen wij ook de mensen die instonden voor de tijdsopname.

      Verwijderen
  2. Ik wil toch graag eens reageren op de commentaar van Annelies die zich naar mijn zin iets te graag profileert als "vrijwilliger".

    U schrijft:
    operatoren werken immers *voor* de atleten
    Deze mensen zijn steeds gemiddeld 2 uur voor de wedstrijd aanwezig en zijn meestal de laatste die opgeruimd zijn
    20 à 30 wedstrijden per seizoen afwerken in hun vrije tijd,
    Het is niet uitzonderlijk dat tot 300km gereden

    U wekt met deze zinnen de indruk dit alles vrijwillig en gratis te doen, maar als ik de factuur van de operator bekijk die instond voor de tijden bij onze laatste wedstrijd, tja dan is de absoluut geen vrijwilligerswerk maar eerder een goed betaalde bijverdienste.

    BeantwoordenVerwijderen